GUYS CANCER TREATMENT CENTRE, LONDON SE1

The private patients wing in the Cancer Centre at Guy’s Hospital was one of the first wave of schemes to implement the new ‘Design Quality Standards’ report to guide the interior specifications. We developed the standards to help HCA Healthcare UK ensure a high quality patient facing environment. The standards have been thoroughly embraced and a consistent look and feel, coordinating with their branding colours, has been achieved from arrival to checkout.


Great feedback has been received from both clinicians and patients... ‘not just first class for the UK, but internationally’ and an ‘Outstanding’ rating was achieved in the facility’s Care Quality Commission registration.


A soothing palette of neutral finishes and textures was used to create a relaxed but upmarket impression. Good contrast between door architraves and walls and the introduction of artwork helps patients with a degree of visual impairment or dementia to identify individual rooms. In open plan treatment areas, privacy and dignity is improved through the inclusion of joinery elements which divide the space into separate bays. 

  • Sector

    Healthcare

  • Area

    5,600 sqm

  • Client

    HCA Healthcare UK