Shropshire House Laboratories, London WC1

The extensive remodelling and refurbishment of Shropshire House provided space for HCA UK Laboratories to bring together multiple specialist pathology services under one roof. The property is well placed to serve a network of Central London hospitals and outpatient facilities and the simple orthogonal plan form and good ceiling heights of the original 1930s shell lent itself to adaptation for this high-tech fitout.

The project also included provision of office and staff welfare space. The large regular windows of the Art Deco facade provide plenty of natural light and exposing the ceiling mounted services maximised the impact of the storey height. The interior design used a simple palette of finishes from the HCA healthcare design standards with accents of blue to reflect the corporate branding.

  • Sector

    Healthcare / Laboratories

  • Area

    1165sqm

  • Client

    HCA Healthcare UK